Vej-eu.dk - Konference: Vejvand, byrum og klimatilpasning 2019 - udfordringer og muligheder
KOMMENDE KURSERUNDERVISEREBETALING MMNYHEDEROM VEJ-EU
  SØG
DATO2. maj 2019 PRISKr. 2.500,00
PRISEN ER EKSKLUSIVE MOMS
STEDComwell Kolding, Kolding FRIST2. april 2019
TID09.30 - 16.00 DAGE1
ANTAL300 deltagere LEDIGE 254 pladser
KONTAKTAnn Charlott Veber
anv_k@vej-eu.dk, 20604836
Konference: Vejvand, byrum og klimatilpasning 2019 - udfordringer og muligheder
Print
Baggrund for konferencen

Vi gentager succesen fra sidste år
Klimaforandringerne og de øgede mængder regn har gennem de seneste år nydt stor mediemæssig og politisk bevågenhed og skabt praktiske problemer for alle danskere. Klimaforandringerne kræver nu handling hos særligt kommuner, forsyninger, infrastrukturejere, politikere mm., for vandet bliver ved med at komme - ovenfra og nedenfra.

Vi har stadig meget at lære af hinandens erfaringer med vand. Det gælder også kommunerne og forsyningsvirksomheder imellem. Der er f.eks. registreret 28 filterjordsanlæg, fordelt i 16 kommuner, dvs. der er 82 danske kommuner uden praktiske erfaringer på dette område. Vi har også meget at lære på tværs af de mange forskellige fagligheder og opgaver, der ofte indgår i et klimatilpasningsprojekt.

De øgede mængder vand, og tørkeperiode skal håndteres gennem nytænkning af vores byrum, indretning af veje, pladser og parker mm.Dette forudsætter finansiering for at projekterne kan - og bliver realiseret i praksis men også kendskab til lovgivning bag.

Konferencen har nu skabt et forum, hvor lovgivende myndigheder, forsyninger, kommuner, vejmyndigheder, planlæggere, rådgivere og advokater kan komme i spil samtidig, og kan udveksle erfaringer, hente inspiration og ny viden inden for teknik, jura, økonomi, byplanlægning samt seneste viden om ny lovgivning.

Første del af konferencen præsenterer: Daan Roosegaarde (NL) arkitekt, arbejder med "technology-driven social design" fortæller om andre og nye måder at opleve og bruge vand på. Derefter vil Marina Bergen Jensen (DK), professor mso i design og konstruktion af bylandskaber tilpasset klimaændringer fortælle om hvor vi står i Danmark netop nu på klimatilpasningsområdet. Se her, hvordan København bruger regnvandet i 2022, ifølge Marina.

Anden del af konferencen afvikles i fire spor: Jura og afvanding, Forskning og erfaringer, Projekter og Ekskursion. Det er muligt at gå mellem disse spor og vælge netop de oplæg som har interesse. For mere info klik på program til højre på denne webside.

Målgruppe: Konferencen henvender sig til en bred kreds af interessenter - Ansatte i kommuner, planlæggere, landskabsarkitekter, ingeniører og arkitekter og miljømedarbejdere, forsyninger, ledningsejere osv. NGO’er samt rådgivere og advokater, som arbejder med juridiske, driftsmæssige, økonomiske og organisatoriske aspekter vedrørende veje, klimatilpasning og spildevandsanlæg.

Program og udstillerliste:
Program for konferencen og en oversigt over udstillerne findes til højre på denne webside. Bestilling af udstillerplads mm. sker ved kontakt herunder.

Tid og sted for konferencen:
Konferencen finder sted torsdag den 2. maj 2019 på Comwell Kolding, der ligger godt for offentlig transport og med gode parkeringsmuligheder. Klik her for nærmere oplysninger om stedet.

Hold dig opdateret om konferencen
Du kan allerede nu sætte kryds i kalenderen for den 2. maj 2019, men du er også velkommen til at kontakte VEJ-EU, hvis du ønsker yderligere oplysninger eller modtage yderligere information om program, udstillere og konferencested mv., når der er nyt.

Kontakt og spørgsmål til konference:
Ann Charlott Veber
Kursuskoordinator
Tlf: 20604836
anv_k@vej-eu.dk

Hanne Tuegaard
Kursuskoordinator
Tlf: 20604835
hanne@vej-eu.dk
Indlægsholdere
Undervisere er Advokat, partner Henriette Soja, Horten Advokatpartnerselskab og Advokat(H), Partner Håkun Djurhuus, Bech-Bruun og Landskabsarkitekt MAA MDL Jakob Sandell Sørensen, Schønherr A/S og Ph.D-studerende/Senior konsulent Jan Støvring, Københavns Universitet og Professor Jes Vollertsen, Aalborg Universitet og Adjunkt Katrina Wiberg, Arkitektskolen Aaarhus og Fuldmægtig Marianne Lassen, Energistyrelsen og Professor Marina Bergen Jensen, Københavns Universitet og Afdelingsleder, chefjurist Therese Hvidberg-Hansen, Vejdirektoratet og Civilingeniør Ulrik Mørch Jensen, Vejdirektoratet.
Specielle forhold
.
FIND VEJ TIL KURSUSSTED
Fra:
Til:
VEJ-EU  |  Guldalderen 12  |  2640 Hedehusene  |  Tlf.: 7217 0217  |  CVR: 86632012  |  EAN: 5790001900410  |  faktura@vej-eu.dk  |  info@vej-eu.dk