Vej-eu.dk - Digital projektering i anlæg
KOMMENDE KURSERUNDERVISEREBETALING MMNYHEDEROM VEJ-EU
  SØG
DATO20. oktober 2020 PRISKr. 4.800,00
PRISEN ER EKSKLUSIVE MOMS
STEDNyborg Strand, Nyborg FRIST20. september 2020
TID09.00 - 16.30 DAGE1
ANTAL20 deltagere LEDIGE AFLYST
KONTAKTCarsten Bredahl Nielsen
carsten@vej-eu.dk, 20604831
Digital projektering i anlæg
Print
Hvordan styrer man grænseflader digitalt?
Udbytte af kurset
Kurset giver en introduktion til Vejdirektoratets og Banedanmarks IKT-specifikationer. Du lærer, hvordan man planlægger, tilrettelægger og arbejder med BIM-projektering gennem digital grænsefladestyring. Du forstår, hvordan IKT-koordinering kan sikre, at kravene i IKT-bekendtgørelserne overholdes i det aktuelle projekt. Du bliver i stand til at pege på hvilke forandringer, der skal til, for at du som projektleder kan samarbejde om digitale modeller.
Det lærer du
»Introduktion til Vejdirektoratets og Banedanmarks fælles IKT-specifikation og til BIM Infra.dk model-specifikation.
»Udarbejdelse af IKT-specifikation for rådgivning, projektering og udførelse, som indeholder roller, processer, grænseflader og interaktioner.
»Krav til BIM-modeller og fælles standarder ved projektering, anlæg og aflevering.
»Sammenhæng mellem krav til udbudsmateriale og modelspecifikation på et grundlæggende niveau.
»Strategi for grænsefladestyring og samarbejde via digitale modeller, VDC.
»Hvad skal der til for at opnå resultater, hvilke udfordringer møder man undervejs og hvilke organisatoriske niveauer, skal inddrages i processen.
»Platforme og teknologier til udveksling af data mellem parter og ved aflevering til bygherren.
Sådan er kurset
Undervisningen veksler mellem indlæg, diskussion og refleksion i grupper. Kursuslederen er til stede i kursuslokalet, mens de tre undervisere holder deres indlæg virtuelt.

Om formiddagen er der fokus på Vejdirektoratets og Banedanmarks fælles IKT-specifikation, og hvordan den spiller sammen med krav til udbudsmateriale og modelspecifikation på et grundlæggende niveau.

Efter frokost ses der på grænsefladestyring til BIM-modellen og relaterede strategiske valg. Sidst på eftermiddagen arbejdes der i grupper i en workshop, der besvarer en række spørgsmål relateret til oplæggene, og der udarbejdes en IKT-aftale for anlægsprojekter med digital aflevering.

Hver gruppe udarbejder en IKT-specifikation for rådgivning, projektering og udførelse med roller, processer, grænseflader, interaktioner samt platforme og teknologier. Der er fokus på udveksling af data mellem parterne og ved aflevering til bygherren.

Deltagere
Kurset henvender sig bredt til projektledere i hele infrastrukturbranchen, som har brug for et kompetenceløft indenfor digital projektering, så man fx kan gå fra digitale scannede data til digitale modeller. Kurset giver vigtige forudsætninger for projektledere, der arbejder med projekter for Vejdirektoratet og Banedanmark.
Undervisere
Kursusleder er Arkitekt M.A.A Bengt Kalderén, Bengt Kalderén Tegnestue. Øvrige undervisere er Kompetencechef Gita Monshizadeh, MOE A/S og Specialist Magnus Jacob Christensen, COWI A/S og IKT-koordinator Rikke Nordmann, Vejdirektoratet.
Specielle forhold
Medbring gerne bærbar computer eller tablet, da undervisning foregår digitalt på storskærm.
FIND VEJ TIL KURSUSSTED
Fra:
Til:
VEJ-EU  |  Guldalderen 12  |  2640 Hedehusene  |  Tlf.: 7217 0217  |  CVR: 86632012  |  EAN: 5790001900410  |  faktura@vej-eu.dk  |  info@vej-eu.dk