Vej-eu.dk - Mobilitet og adfærdsændring
KOMMENDE KURSERUNDERVISEREBETALING MMNYHEDEROM VEJ-EU
  SØG
DATO2. marts 2021 PRISKr. 4.200,00
PRISEN ER EKSKLUSIVE MOMS
STEDRadisson Blu Scandinavia Hotel, Århus C FRIST29. januar 2021
TID08.30 - 16.00 DAGE1
ANTAL25 deltagere LEDIGE 25 pladser
KONTAKTCarsten Bredahl Nielsen
carsten@vej-eu.dk, 20604831
Mobilitet og adfærdsændring
Print
Hvordan får du trafik-/mobilitetsplanen til at lykkes ved at arbejde aktivt med adfærdsændringer?

Mobilitetsekspert, Susanne Krawack, og adfærdsrådgiver, Line Stærk, deler erfaringer og brugbare værktøjer.
Udbytte af kurset
Efter kurset får du viden og værktøjer til:

» At inddrage adfærdspåvirkning i mobilitetsarbejdet -
»At forstå synergien i at kombinere strukturelle indsatser og kommunikation -
»At tilrettelægge og evaluere holdnings- og adfærdskampagner -
»At tænke nudges og installationer ind i løsningen.
Det lærer du
De fleste trafik-/mobilitetsstrategier har en ambition om at få nogle af trafikanterne til at ændre adfærd. Og det er ikke nogen nem opgave, hvad enten vi skal have bilisten Bo til at sælge sin bil, pendleren Pia til at kombinere tog og cykel, cyklisten Cecilie til at overholde færdselsreglerne eller fodgængeren Finn til at stoppe for rødt.

Adfærd kan være indlært og automatiseret, den kan være emotionelt styret eller styret af bevidst eller ubevidst tankevirksomhed. Det er derfor alfa omega, at du har solid indsigt i din udfordring og din målgruppe for at kunne vælge de rigtige greb og virkemidler og gennemføre en effektiv adfærdsindsats og skabe vanebrud..

Formål med kurset Kurset er relevant for dig, hvis du til daglig arbejder med trafik og ønsker at blive bedre til at påvirke adfærd. Påvirkning af adfærd sættes ind i en større mobilitetssammenhæng og ses i sammenhæng med andre virkemidler i mobilitetsplanlægning.

Du vil bl.a. blive præsenteret for eksempler på mobilitetsarbejde med adfærd som omdrejningspunkt, fx at få flere til at cykle, at få cyklister til at overholde færdselsregler, at få bilister til at køre sammen, at få trafikanter til at tænke i fleksible transportvaner osv.

Du vil bl.a. blive introduceret til adfærdspsykologiske teorier, herunder Kahnemans system 1 + 2 og Foggs adfærdsformel, samt praktisk anvendelige adfærds-modeller, herunder vanehjulet og netværkskampagnen. Kurset indeholder også arbejde med en deltagercase, så du får afprøvet ny viden og værktøjer.

Der bliver rig lejlighed til spørgsmål og diskussion af problemstillinger fra dit daglige arbejde.
Sådan er kurset
Dagskursus fra kl. 8.30-16.00. Der serveres kaffe og morgenbrød kl. 8.30 og frokost ca. 12.30. Man betaler selv for parkering

Et intensivt dagskursus, som er bygget op med teoretiske oplæg, gennemgang af praktiske værktøjer samt arbejde med relevante øvelser.

Deltagerne skal før kurset indsende en mulig case.

Det kan både være en gammel case, der evt. kunne have været håndteret anderledes, eller aktuelle cases, hvor vi sammen kan lave en god plan for adfærdsarbejdet
Deltagere
Kurset henvender sig til kommunale mobilitets- og trafikplanlæggere samt kommunikationsmedarbejdere i Teknik og Miljø forvaltninger. Nøgleord er mobilitet, transportvaner, trafiksikkerhed, tryghed i byen eller lignende.
Undervisere
Kursusleder er Partner/chefkonsulent Line Stærk, Aros Kommunikation. Øvrig underviser er Civilingeniør Susanne Krawack.
Specielle forhold
Underviser Susanne Krawack er mobilitetsplanlægger og har lang erfaring med trafik-/mobilitetsstrategi. Senest har hun være Mobilitetschef i Aarhus kommune, men har også erfaring fra CONCITO og Tetraplan. Susanne er civ.ing. fra DTU.

Underviser Line Stærk er en erfaren kommunikationsrådgiver med +15 års erfaring med trafikkommunikation. Line er ekspert i at inddrage, informere og adfærds-påvirke borgere inden for bl.a. trafik og sundhed. Hun er cand.mag, har en IAA-diplomuddannelse og har undervist på bl.a. AU
FIND VEJ TIL KURSUSSTED
Fra:
Til:
VEJ-EU  |  Guldalderen 12  |  2640 Hedehusene  |  Tlf.: 7217 0217  |  CVR: 86632012  |  EAN: 5790001900410  |  faktura@vej-eu.dk  |  info@vej-eu.dk