Vinter

- forbereder vi os da på om sommeren

Kurser i vintertjeneste har fokus på, at sikkerheden på vejene altid er i top – også om vinteren – uden unødigt stort forbrug af ressourcer, fx i forbindelse med saltning og snerydning.

Arbejder du med infrastruktur for staten eller en kommune, så ved du, at kravene til kvalitet og sikkerhed stiger, mens budgetter til drift og vedligehold reduceres. Det stiller krav til bedre opgaveprioritering og øget effektivisering – især om vinteren, hvor der bruges særlig mange ressourcer på overvågning, snerydning og saltning.

Vores kurser er udviklet, så du som deltager lærer at bruge de værktøjer, der gør dig i stand til at arbejde med udkald/overvågning og glatførevarsler om vinteren. Du lærer fx at overvåge, analysere data og benytte glatførevarslingssystemer som VejVejr og Vinterman.

Afhængigt af dit behov, så findes der to typer af vinterkurser:

  • Glatføre: Målrettet til dig, der arbejder med udkald/overvågning og glatførevarsler om vinteren. Her får du indgående kendskab til gældende lovgivning samt værktøjer til, hvordan du sikrer udkald i rette tid - så der ikke saltes unødigt meget eller for lidt i forhold sikkerheden på vejene
  • Vinterman kurser: Målrettet til dig, der står for overvågning, igangsætning og styring af udkald i rollen som vintervagt. Kurset fokuserer på at gøre dig fortrolig med Vinterman som værktøj


NB:
Vidste du, at Vejdirektoratets udbudsmateriale til vintertjeneste, som blev offentliggjort i starten af 2018, stiller krav om, at deltagerne skal gennemføre Vintertjeneste: Vejen som arbejdsplads (E)?


For yderligere information kontakt:

Hanne Tuegaard 
Tlf. 20 60 48 35
hanne@vej-eu.dk

Kursustitel Dato Varighed Sted

De nyeste artikler fra Trafik & Veje om Vinter